top of page

Mogelijke types gevelbekleding aan jouw container bijgebouw

Boxconstructors bouwt jouw bijgebouw (of aanbouw). Startend van een sterke en strakke container werken we jouw unit volledig op maat uit.


Tijdens het productieproces worden alle buitenwanden grondig geïsoleerd., de technieken worden weggewerkt en voorzien (elektriciteit & netwerk voor je wifi verbinding, sanitair, verwarming, …) . Nadien brengen we de binnenwand bekleding aan. Maar wist je dat ook de buitenwand bekleding volledig naar wens kan gekozen worden? Er zijn heel wat mogelijkheden: van hout, over kunststof tot steenstrips. We geven hierna graag een overzicht met de voor- en nadelen.
Steenstrips

Steenstrips zijn steeds meer populair aan het worden, omdat het je gevel een gloednieuwe bakstenen aanblik geeft. Zeker indien het een aanbouw betreft aan een bakstenen huis, is dit esthetisch een heel mooi oplossing. Steenstrips zijn erg dun en toch heel sterk.

Houten bekleding en houtcomposiet

Hout kan op ontelbare manieren worden ingezet om jouw unit te bekleden. Met name hardhout is populair gezien de goede weerbaarheid tegen vocht en het natuurlijke uitzicht. Hout geeft je tuingebouw of aanbouw bovendien een prachtige natuurlijke uitstraling.
Een andere optie is gevelbekleding van houtcomposiet: dit zijn panelen van hout gemengd met kunststof. Dit materiaal vergt minder onderhoud dan 100% hout, doch heeft eenzelfde uitstraling en uitstekend beschermende eigenschappen.
Tot slot willen we het even hebben een specifieke houtsoort: thermowood. Dit hout kreeg een thermische behandeling waardoor het veel minder gevoelig is voor rot, schimmel en insecten. Er is ook amper onderhoud nodig en dat maakt het al direct super interessant als gevelbekleding van je bijgebouw.Aluminium profielen gevelbekleding


Aluminium staat erom bekend heel licht materiaal te zijn, maar ook zeer sterk. Ideaal dus voor gevelbekleding. Er kan trouwens geen roest optreden en het is een zeer duurzaam materiaal. Aluminium gevelbekleding is dan ook één van de populairste metalen gevelbekledingen. Het is verkrijgbaar in diverse profielen, die telkens zorgen voor een strakke, moderne uitstraling!

Kunststof gevelbekleding


De buitenwanden van de containerunit kan je ook in kunststof laten bekleden. Meestal gaat het om gevelbekleding in PVC. Beschikbaar in diverse kleuren of zelfs houtmotieven. Kunststof is licht, goedkoop, duurzaam, sterk en onderhoudsvrij. Daardoor kiezen heel veel klanten voor deze optie.
Hebt u nog vragen of suggesties met betrekking tot bovenstaande info? Aarzel niet contact op te nemen!


bottom of page